söndag 12 september 2010

Ny produkt - aiRium Cessna 182 Skylane


Nu har vi fått en ny, spännande produkt från förproduktion - aiRium Cessna 182 Skylane. Precis som den tidigare Piper J-3 Cub är Cessnan en högvingad skalamaskin som styrs med 3 kanaler. Cessnan finns i två utföranden, ReadySet eller PiP.
Om du inte har radioutrustning tidigare är ReadySet det du behöver. Då ingår ett komplett flygplan och en modern 2,4GHz radio med dual-rate, utslagsbegränsning.
PiP står för Plug-In-Play och betyder att du själv kompletterar med din egen radio och mottagare. Servon, fartreglage och motor sitter installerade från början.
Oavsett utförande är aiRium Cessna 182 Skylane en modell av hög kvalitet som flyger stabilt och skalalikt. Motor och fartreglage är samma modell som sitter i övriga flygplan i aiRium-serien. Du kompletterar med drivack, laddare och sändarbatterier. Team Orion har tagit fram en drivack speciellt för dessa flygplan som är på 450mAh och som passar perfekt.

Montering
Att montera modellen tar lite under 30 minuter. Alla verktyg som behövs finns med i kartongen, likaså en extra propeller om du skulle göra en allt för hård landning. Du behöver ett lim att montera antennerna på vingen, i övrigt finns allt i kartongen.
Det första momentet är att skruva fast landställen. Det styrbara nosstället fästs med en insexskruv och huvudstället med en krysskruv. Det är lätt att göra rätt tack vare den utförliga manualen på svenska som medföljer nästan alla Kyosho-modeller.


Den smarta anordningen med en o-ring som håller fast vingen finns även på denna modell. Det lilla verktyget med en krok i ena änden och en ring i andra är ovärderligt vid monteringen och gör det hela väldigt enkelt. Håll reda på kroken så att det blir lika lätt att ta av/montera vingen i framtiden.Modellen har nu landställ och vinge monterade.


När du monterar vingstöttorna ska du vara noggrann att kontrollera att rätt stötta hamnar på rätt sida. De är nämligen lite svepta bakåt och det är viktigt att de hamnar rätt.


Det sista momentet är att limma fast antennerna på ovansidan av vingen.Nu är modellen flygklar. I radion sitter 8 st AA-batterier (Team Orion 07.13600) och i planet en LiPo ack på 7,4V 450mAh (Team Orion 07.60086)


Nu återstår bara att vänta på uppehåll och lite fint väder så vi kan göra en film.
För mer information om aiRium Cessna 182 Skylane, se på vår hemsida.