torsdag 13 maj 2010

Twinstorm VE - första provkörningen


Här ligger vårt testexemplar av nya Twinstorm VE och gassar i vårsolen. Det är knappt någon vind och en behaglig temperatur på dryga 15 grader. I båten sitter två Team Orion Rocket Pack LiPo 7,4V 3000mAh som ska se till att det går rysligt fort.


Båten ligger fint i vattnet och tar svängar lugnt och stabilt. Om det är ojämn sjö bör man slå av på gasen i svängarna för att den inte ska göra en piruett.


Med grundinställningen på drevet kaviterar den ytterst lite och båten är uppe i planing efter bara några meter.


De förhållanden som rådde idag var väldigt snälla och när ackarna nu laddas är det dags för lite justeringar av drevet och eventuellt också trimplanen.


Den går fint även i låga och medelfarter. Propellern som sitter på känns väl avpassad för båten.


Så där, tillbaka efter en tur i skärgården. Inga missöden och helt torr inuti. Nu är det bara att öppna upp så eventuell fukt får komma ut, samt ladda ackarna igen.
Slutsats
Twinstorm VE är en riktig busbåt. Tack vare eldriften är den väldigt enkel att hantera och du har dessutom back om du skulle råka göra bort dig, vilket är en bra säkerhet för många. Prestandamässigt håller båten höga mått och står sig väl i konkurrensen med sina bränsledrivna motsvarigheter. Förhållandena som var idag, med svag vind och obetydlig sjö, kräver att drevet ställs upp. Jag ska testa 4 hack ned i stället för inställningen från fabrik på 6 hack ned.