måndag 3 maj 2010

Racerapport från Sverigecupen 1:8 offroad

Då var det dags för den första omgången av Sverigecupen i 1:8 buggy offroad. Tävlingen genomfördes i Mjölby och det var rekordmånga 111 startande i denna deltävling.

Kyosho hade flest förare på plats och från Team Kyosho Sweden var det David, Niclas och Mikael som körde.

Vädret var okey hela helgen, men på lördagen blåste det riktigt kallt, medan solen tittade fram på söndagen. Då det hade regnat lite både på fredag och lördagnatten så fanns det fukt i banan vilket gjorde att det var bra grepp och inte rök någonting.

Lördagen började med 2 träningsomgångar där man verkligen kan träna i och med att man inte seeda om (sortera om förarlistan efter träningsresultatet). Teamet började med att testa olika däck för att få fram vilka som passade bäst just för denna dagen. Olika körstilar påverkar naturligtvis vilket däck som passar för en förare, men sammarbetar man kring detta så får man i alla fall en uppfattning vad som fungerar eller inte.

Dom tre förarna kör lite olika setuper på sina bilar, och i Davids fall var det SM setupen dock med normal utväxling som användes hela helgen.

Kvalen
Den första och andra kvalificeringsrundan vann David, Niclas vann den tredje och av Mikael den fjärde. Så totalt efter lördagens kvalificeringar så hade vi dom tre Kyoshoförarna i topp 3, vilket visar att dom Orionförsedda MP9 bilarna med AKA däck återigen är ett bra paket.

I Semifinal A vann David med Mikael på en tredjeplats, och i Semifinal B så vann Niclas, så alla tre tog sig till final.

Finalen
I finalen så drog David och Robert Gustafsson iväg medan Niclas blev påkörd i första kurvan och Mikael kom därefter. I tätstriden var det David och Robert som fightades om förstaplatsen i 20 minuter innan David ökade avståndet för varje varv.

Niclas låg på en tredjeplats och Mikael hade också bra fart, men ett trasigt bärarmsfäste som tog 7 minuter att laga puttade ner honom till slutet av fältet. Efter 45 minuter gick David i mål som segrare 1,5 varv före Robert och med Niclas på en 3:e plats. Mikael slutade 10:a men visade att han är mer och slåss i toppstriden.

Slutligen så var det en avslappnad och bra tävling med gott om tid mellan omgångarna. Sen är var det naturligtvis roligt att vi hade 2 Kyoshobilar på pallplats.

Grabbarnas utrustning:
• Kyosho Inferno MP9 race
• Team Orion CRF Alpha ABI 3-Port ( David körde 7-Port I finalenrna)
• AKA CityBlock Soft (Niclas körde Enduro Soft i finalen)

/Pierre RonnefalkGlada kvalvinnare: Mikael Johansson, David Ronnefalk och Niclas Brunsberg.