torsdag 27 maj 2010

Racerapport från Sommarcupen i Söderhamn

I helgen var det dags för race nr 2 i Sommarcupen som håller till utomhus under sommarhalvåret där det tävlas med buggybilar i skala 1:10. Värd denna gång var SMK Söderhamn som har sin bana i anknytning till flygfältet strax utanför staden. Själva banan består av väldigt blandat underlag, konstgräs, betong, nålfiltsmatta och stenplattor utgjorde den utmanande sträckningen.

Under förra tävlingen i Örebro kom det en hel del regn på eftermiddagen, det hotet fanns även till denna tävling men som tur var klarade vi oss och hade en torr och bra tävling.

På plats från Team Kyosho Sweden var Daniel Persson som tävlade i 2WD och Stadiumtruck samt PerErik Nordman som höll sig till endast Stadiumtruck denna gång.

Tidigt på träningen stod det klart att Kyosho-bilarna var bra med och öppnade med två blixtrande snabba körningar i den första kvalomgången. Daniel gjorde en perfekt runda i 2WD och PerErik tog det lugnt men kunde ändå ta hem bilen på en förstaplats i Stadiumtruck. Daniels tid visade sig oslagbar under kvalen då han kunde fortsätta testa inställningar inför finalerna. PerErik fortsatte att vara snabb med trucken och var snabbast under de kvarvarande 2 kvalomgångarna också där han förbättrade sin tid för varje runda.

Finalerna blev mycket spännande i 2WD där Daniel hade mycket otur från sin förstaplats på startuppställningen. Med riktigt bra körningar från svåra öppningar så kunde Daniel knipa 3e platsen i totalen. PerErik hade det något lättare med trucken och kunde på ett övertygande sätt ta hem samtliga 3 finaler, både RT-5an och RB-5an var helt klart de snabbaste bilarna på banan.
Topp 3 i 2WD:
1. Janne Dahl
2. Fredrik Jarl
3. Daniel Persson - Kyosho

Topp 3 Stadiumtruck:
1. PerErik Nordman – Kyosho/Orion
2. Janne Dahl
3. Fredrik Jarl

Nästa tävling är Nordiska Mästerskapen i Radoy, Norge om 3 veckor.

Du kan läsa mer om PerErik Nordmans framgångar på hans blogg - klicka här.