tisdag 11 maj 2010

Racerapport från Örebro, 1/10 elbuggy


I helgen så var det dags för den första utomhustävlingen för säsongen i 1:10 Elbuggy, arrangören var Örebro RBC. Detta var en deltävling i Sommarcupen. Klasserna som kördes under dagen var 2WD Buggy, 4WD Buggy och 2WD Stadiumtruck. Team Kyosho Sweden var representerat i form av PerErik Nordman i 4WD Buggy samt Stadiumtruck, alltså var det första gången Ultima RT-5 deltog i en nationell tävling i sverige!

Det var kallt och blåsigt under dagen och det kom lite regn på eftermiddagen, men goda burgare i kiosken och rätt attityd i depån gjorde det till en supertrevlig tävling ändå.

Kvalen
PerErik kvalade in sina bilar starkt där han blev 2:a i 4WD och 1:a i Stadiumtruck. I 4WD så hittades även en Kyosho Lazer ZX-5FS i form av Peter Eriksson på 3e plats som körde mycket bra hela dagen.

Finalerna
Banan höll sig torr under den första omgången finaler, det var stenhårt i 4WD där PerErik och Magnus Vässmar som stod som TQ hade en stenhårt fight under hela 7 minuters heatet, till slut tog dock Magnus hem den efter en säker och fin körning i slutet av finalen. Stadiumtruck var inte fullt lika dramatisk där PerErik tog hem sin RT-5a säkert i mål på en förstaplats.

Till omgång 2 så hade regnet börja falla vilket gjorde banan ganska blöt, lerigt värre helt enkelt, däremot så uppstod inga större pölar vilket var bra för att elektroniken ska fungera.

I 4WD så var PerErik lite sen till start vilket gjorde att han kom iväg sist i fältet men lyckades ändå köra upp sig till en 5e plats, Peter Eriksson kunde istället ta hem segern i omgång 2. Då tiden var knapp så hann inte PerErik täta sin stadiumtruck så det blev ingen vidare finalkörning i den klassen.

Inför omgång 3 så var det helt öppet om segern i 4WD där Magnus Vässmar och Peter Eriksson hade en seger vardera. Topp 3 fick en ren start, Peter och PerErik hade en tuff fight de inledande varven men PerErik kunde till slut komma loss och sätta upp jakten på Magnus. Efter 3 minuter så gjorde Magnus ett misstag vilket gav PerErik ledningen, en ledning han inte släppte taget om under resten av finalen där han vann omgången före Peter.

I sammanställningen så vann PerErik tack vare en bättre slut tid. Bilarna gick kanonbra hela dagen, vare sig det var blött eller torrt. Driftsäkerheten i dessa lite svårare förhållanden var också mycket god jämfört med en del konkurrenter.

Topp 3 4WD:
1. PerErik Nordman – Kyosho/Orion
2. Peter Eriksson – Kyosho/Orion
3. Jonas Glad

Topp 3 Stadiumtruck:
1. Jan Dahl
2. Lars Jonsson
3. PerErik Nordman – Kyosho/Orion

PerEriks utrustning:
• Kyosho Lazer ZX-5 FS / Kyosho Ultima RT-5
• Orion Vortex Pro Race motorer
• Orion Vortex Pro Race fartreglage
• Savöx 1251 Servo
• DesirePower LiPo
• Futaba 3PK
Läs mer om PerEriks framgångar på hans blogg - rc.pererik.nu