måndag 19 april 2010

Racerapport - final Mellansvenska Elbilscupen 2009/2010


Framgångar för Kyosho i Mellansvenska Elbilscupen.

Lördagen 27:e Mars så var det dags för finalen i Mellansvenska Elbilscupen. Arrangör denna gång var Nyköpings MK och tävlingen höll till i Skavstahallen precis vid Skavsta flygplats. Förarna möttes av en stor och fin bana som inbjöd till tuff och rolig racing. Inomhus så används normalt gymnastikhallar med bana byggt av nålfiltsmatta och olika typer av banmarkeringar som reglar och låga konor, så var även fallet denna gång.

Redan under träningen så var det tydligt att Kyoshos teamförare PerErik Nordman samt Schumachersponsrade Kenneth Malkusson skulle även denna gång göra upp om segern. PerErik fortsatte lika starkt från träningen och öppnade kvalificeringen med en klockren körning som placerade hans Ultima RB-5SP först på startgriden i finalerna. 2:a var Kenneth Malkusson tätt följd av en till kyosho med Mats Angseryd bakom spakarna.

Under dagen så byggde banan upp mera och mera grepp vilket gjorde inställningarna på bilen enormt utslagsgivande, PerErik jobbade hårt med just detta och passade på att testa olika kombinationer med hjälp utav det nya uppgraderingskitet (UMW517) på sin bil.

Finalerna blev mycket tuffa där Kenneth kunde vinna den första efter att PerErik hade stora problem med vältgrepp i sin bil. Med vältgrepp menas att bilen har så mycket fäste mot underlaget så att bilen kränger över och välter, väldigt sällsynt i elbuggy.

Mera ändringar på inställningarna gav små förbättringar på bilen men Kenneth var lite för snabb denna gång och kunde vinna tävlingen efter att ha tagit hem final 2 och 3 på liknande sätt.

Topp 5 i tävlingen:
1. Kenneth Malkusson – Orion
2. PerErik Nordman – Kyosho/Orion
3. Johannes Edrén – Kyosho/Orion
4. Janne Dahl
5. Mats Angseryd – Kyosho/Orion
/ PerErik Nordman