onsdag 3 mars 2010

Racerapport från Norrtälje, Mittsvenska elbilscupen

Kyosho dominerar i Mittsvenska elbilscupen

Lördagen den 27/2 var det dags för den 7:e deltävlingen i Mellansvenska Elbilscupen, denna gång i Norrtälje. Cupen körs under vinterhalvåret inomhus och oftast körs racen i en för dagen inhyrd gymnastiksal. Så även denna gång då man körde i Lommarskolans lokaler.

Omklädningsrummen förvandlas för dagen till mekrum och i gymnastiksalen rullas det ut nålfiltsmattor. Man tävlar både i olika track/touringklasser samt i tvåhjulsdrivna buggybilar. Samtliga eldrivna. Buggybanorna påminner inte så mycket om de banor som man tävlar på utomhus eftersom de inte bjuder på mycket hopp på dessa race men det är ändå bra raceträning inför kommande säsong samt att det alltid är roligt med tävling.

Till buggytävlingen var 22st anmälda och naturligtvis var Team Kyosho på plats. Denna gång fick suveränen PerErik Nordman sällskap av Mikael Johansson, som normalt tävlar i 1:8 nitrobuggy med Kyosho MP9. Mikael gillar krävande banor med mycket hoppsektioner och är inte så förtjust i denna typ av bana men lusten att tävla igen var stor då han inte har tävlat med elbuggy på ett tag.

Både träningar och kval avlöpte väl. PerErik kvalade 2:a och Micke 3:a. Båda bilarna gick bra och det blev även Kyoshobilar på platserna 4, 5 och 6 i kvalet. Den innebar att det blev 5 Kyoshobilar, av totalt 8 i A-finalen.

A-final körs sedan i tre heat varav de två bästa räknas. I A-final 1 så tog PerErik täten med Micke tätt efter. Båda körde väldigt bra och de slutade som 1:a och 2:a. I A-final 2 tog PerErik återigen täten med Micke som 3:a. Tyvärr hade Micke sedan en liten miss och fick ligga ett helt varv på taket innan han blev rättvänd. PerErik vann och Micke körde upp sig till 6e plats efter en mycket snabb körning från sista plats.

PerErik kommer sedan sist i 3:e finalen då hans personliga transponder lade av så han fick inga varvtider registrerade. Synd då han annars hade vunnit även den finalen. Micke startar bra och ligger på 2-3 plats i halva finalen då återigen en liten miss gör att han blir liggandes upp och ner och han är sist igen. Återigen kör han ruskigt snabbt och kör denna gång upp sig till en 5:e plats och slutar totalt 4:a. Det blir en riktigt bra Kyoshotävling då det är K-bilar på platserna 1, 3, 4, 5 och 6 i A-finalen.

PerErik är förstås nöjd med sin seger. Micke är inte nöjd då han var snabb och hade en bra bil men så är det i racing. Det är små marginaler. Dagen bjöd annars på spännande och schysst racing. Det var kul att konstatera att det var bilar med bakmonterade motorer som dominerade. Micke och PerEriks RB5:or, med elektronik från Team Orion, gick ruskigt bra. RB5:an har utvecklats till att bli en fantastiskt bra bil.

Resultat Top 10:

1: Per-Erik Nordman Kyosho/Orion
2: Kenneth Malkusson
3: Mats Angseryd Kyosho/Orion
4: Mikael Johansson Kyosho/Orion
5: Johannes Edrén Kyosho/Orion
6: Niclas Månsson Kyosho
7: Janne Dahl
8: Lars Hägerman
9: Kim Lindgren
10: Tony Holgersson