fredag 5 februari 2010

Nürnberg-mässan - bilder

Ja, någon direktuppdatering från mässan blev det ju inte tal om. Nätverket på mässan ville inte riktigt jobba med oss, men här kommer i alla fall en hel drös med bilder.

Spielwarenmesse i Nürnberg sedd utifrån, här mot östra entrén. Parkering sker i mitten av Grosse Strasse som är en enorm gammal paradgata på ca 2 km längd och 14 filers bredd. Själva mässan i sig är också den av smått episka mått. Det ryms rätt mycket modeller, tåg, plastleksaker, cyklar, radiostyrda bilar, båta, flygplan, helikoptrar, nallar, dockor, spel, pussel etc etc på 160.000 kvadrat. Vi är lite trötta i benen nu...

Ingång till hall 7 och 7A från det populära lunchstället med pizza och diverse korvar och annan nyttig och GI-inriktad mat...

Kyoshos monter var återigen en av de större i hall 7A där de flesta som sysslade med radiostyrt håller till. Temat för i år var tydligt - Red Bull AirRace dominerade, vilket inte är så konstigt eftersom det kommer 3 st flygplan i de färgerna.

Ovanför ingången till Kyosho-montern hängde en stoooooor Red Bull Edge, tyvärr inget vi kommer börja sälja...

Man visade upp ett brett utbud av karosser och nyheter till Mini-Z, bland annat de nya Li-Fe cellerna.

En spännande nyhet i aiRium-serien är 4-kanals warbirds. Först ut är Spitfire och Messerschmitt som kommer i vår/sommar.

SQS Edge 540 Red Bull kommer både som EP och GP under våren. Den översta modellen är en EPP-modell med 1200mm spännvidd, installerad motor, fartreglage och servon.

Minium Edge 540 i Red Bull-version, 3 kanaler. Kommer i vår.

Minium AD Piper Clipped Wing, 4 kanaler. Kommer i vår.

Warbird 90-serien är maffig och i jämförelse ser Warbird 50-planen nästan små ut.

En Calmato 60 Sports är riktigt stor, ungefär i jämförelse med en Warbird 90. Calmato 60 kommer att finnas tillgänglig under våren.

Nya Fazer EP Rally Subaru som kommer senare i år.

Jämförelse mellan en Fazer EP Rally (vänster) och en Fazer EP (höger). Som man tydligt ser på bilden är däcken större och markfrigången högre på rallybilen. I övrigt delar de båda bilarna många delar.

Fazer EP Rally Subaru från andra sidan.

En DBX som man plockat på Option-delen 01.TRW106 för att kunna sätta på 1:8 buggyhjul.

Minium Caliber 120 Typ A visades på mässan. Vi har inte haft någon möljighet att provflyga ännu, men den såg fin ut. Kommer i vår.

Ultima SC och Ultima DB sida vid sida. Det här är två riktigt fina 2WD-maskiner som båda är utvecklade från tävlingsbilen Ultima RB-5.

Ultima DB på VIP-besök.

Hans Crispin i högsta hugg med att fotografera Ultima DB. Det finns inget Hasse inte gör för att få en bra bild till Allt Om Hobby eller Radiostyrt.

För alla 1:10 eltouringfans så visades för första gången nya TF-6. Vi har inte hunnit titta på vare sig bilen eller specifikationerna tillräckligt, men den kommer att bli vass på banonrna i år.

Helt ny super-laddare från Team Orion med dubbla uttag och 20A kraft gör att du kan ladda i princip vad som helst - och dessutom snabbt.

Nya buggymotorn från Team Orion - Alpha CRF ABI, finns både med 3 eller 7 portar.

Till våren kommer två "nya" båtar - Airstreak VE och Twinstorm VE. Båda båtarna har fått trimplan och kraftiga motorer och fartreglage från Team Orion.