måndag 25 januari 2010

Förhandstitt - aiRium Piper J-3 Cub


Nu har vi fått ett förproduktionsexemplar av nya aiRium Piper J-3 Cub till oss. Den här versionen av Cubben har en spännvidd på 700 mm och drivs av en borstlös motor. Radion (KT-21) styr gas, höjd- och sidoroder. Modellen kan köras på både NiMh och LiPo-celler.

aiRium kommer i två versioner, ReadySet där allt är installerat och klart, eller PiP för dig som har egen radio och mottagare. Servon, motor och fartreglage är självklart installerade även i PiP-versionen.

Team Orion har tagit fram en LiPo laddare (IQ240) som laddar och balanserar 2-3 celler och laddar upp en aiRium-ack på runt en timme. Dom har även tagit fram en ack speciellt för aiRium som är en 2-cells ack på 450mAh.


Undertecknad innan test av vertikalprestanda. Vi gjorde lite justeringar i utrymmet för acken för att få plats med en 3-cells LiPo på 800mAh. Pipern går som ett skott och har en dragkraft på ca 350 gram vilket är betydligt mer än vad modellen väger. Om man kör med en 2-cells ack har den en dragkraft på ca 245 gram, vilket är ungefär vad modellen väger så det går inte att klaga på kraften. Du kan gasa dig ur vilken knivig situation som helst. Kyosho rekommenderar bara 2-cells ackar, men fartreglaget klarar 3 celler så vi tänkte testa. Se filmen nedan på hur det gick.

video