lördag 14 november 2009

David imponerar i Frankrike

David Ronnefalk körde helgen 7-8 november ett 1/8 OffRoad race i Pierrefeu som ligger vid Toulon i södra frankrike. Tävlingen var rätt stor med 165 förare som körde i 2 klasser då man i frankrike även kör 2WD genom att bygga om 4WD bilar och bara använda bakhjul eller framhjulsdrivning.

David som inte hade kört 1/8 sedan NM i Danmark i början av September fick bra fart från början och lyckas bli TQ i den första kvalomgången följt av 5:a och 3:a vilket placerade honom som 2:a efter kvalomgångarna. I semifinalen slutade David 2:a efter en miss i slutet och fick därav starta 4a i finalen som kördes under strålkastarljus då solen gick ner bakom bergen.

Starten var bra men på det andra varvet så gjorde han en miss vilket resulterade i att han åkte ner från en 3:e till en 9:e plats och fick börja kämpa sig uppåt genom fältet. För att efter 45 minuter korsa mållinjen som 2:a efter Yannick Aigion som segrade på sin hemmabana. På 3:e plats kom Martin Bayer vilket betyder att David stod på pallen tillsammans med 2:an och 3:an från EM tidigare i år.

David använde:
MP9 Race
Orion Alpha ABI .21
AKA CrossBrace, Soft (i Finalen)

Läs mer om Davids framgångar på PiRo:s Racingblogg.