måndag 28 september 2009

Racerapport från Oslo, NM i elbuggy

I helgen så besökte flertalet svenskar den sista deltävlingen i Norska Mästerskapen i 1/10 elbuggy 2WD & 4WD. Tävlingen hölls på den lilla buggybanan hos i Olso under torra och bra förutsättningar. Då underlaget revs upp kraftigt under tävlingen så satte verkligen förarnas förmåga att kontrollera bilen på prov.

2WD började bra för Kyosho där PerErik Nordman tog TQ med sin Ultima RB-5 SP. Finalerna blev väldigt spännande med många ledarbyten samt bra och rolig racing. PerErik fick till inställningarna riktigt bra på sin bil och kunde hålla ihop körningen till att ta totalsegern i tävlingen.

Topp 3 2WD:
1. PerErik Nordman - Kyosho/Orion
2. Ole Steen Karlsen
3. Kjell Gunnar Guttormsen

4WD började bra för PerErik efter att ha satte snabbaste varv under både träning och kval men lite chansningar med setupen för att passa det bumbiga underlaget så blev det en 6:e startposition. PerErik kunde dock köra upp sig till en 3:a plats totalt i finalerna och kunde få till ännu en pallplats i protokollet för denna säsong! Vann 4WD gjorde förra årets riksmästare Otto Ausfelt vilket resulterade i dubbelseger för sverige på bortaplan.

Topp 3 4WD:
1. Otto Ausfelt
2. Kjell Gunnar Guttormsen
3. PerErik Nordman - Kyosho/Orion

PerEriks utrustning:
Kyosho Lazer ZX-5 FS
Kyosho Ultima RB-5 SP
Team Orion Vortex Race 2.5L fartreglage
Team Orion Vortex Race 2008 motorer
Team Orion SHO 4200 Team 5cell
Futaba 3PK FASST


Klicka här för att ladda hem PerEriks setup-sheet.