måndag 7 september 2009

Racerapport från NoM i Danmark


David Ronnefalk fortsätter sin segersvit och blir TQ, Bästa Junior, vinnare av Nations Cup samt Nordisk Mästare 2009 efter helgens NoM tävling i Danmark. Tävlingen präglades av dåligt väder med regn som gjorde banan lerig och stark vind som skapade problem i hoppen.

Efter fredagens träning med det snabbaste varvet så blev det dock för många misstag för att hamna bättre än 12a, men på lördagens kval så vann David dom 2 första omgångarna och blev 3a i den 4:e omgången vilket säkrade den totala TQ:n.

Söndagens semifinal flöt på bra och David kom 2a efter Christoffer Svensson som var den som tillsammans med Linus Thern skulle kunna vara det största motståndet i finalen.
Finalen var på 60 minuter och efter en bra start så var det endel fightande mellan de tre ovan nämnda förarna innan Linus fick bryta pga ett trasigt servo. David fick sedan en liten lucka till Christoffer som han i princip höll hela vägen in i mål.

I finalen med 10 förare var det 4 Kyosho, 2 Orion motorer och hela 7 förare som körde AKA däck vilket visar att AKA breder ut sig bland förarna som ett mycket bra däck.
David körde CityBlock Soft i finalen och använde samma däck även i den 30 min långa semifinalen … alltså över 1,5 timme på samma uppsättning utan att dom var slitna över huvud taget.

Davids Utrustning:
Kyosho MP9 Race
Team Orion Alpha ABI .21
AKA CityBlock, Soft
Team Orion 1409 Servo
Team Orion 1600 Acc

Klicka här för att ladda hem Davids setup sheet för tävlingen.