torsdag 16 juli 2009

Racerapport från EM i Österrike, 1/8 buggy

Av Pierre Ronnefalk

Då har vi kört EM i Österrike och man kan väl egentligen bara säga att David gjorde en mycket bra prestation. I hans omgångar som räknades så låg han 6a, 13 och slutligen 3a.

I den sista omgången där han hamnade 3a, pressade han Savoya (som vann EM) som sa att han höll blev riktigt nervös när han hade David mindre än en meter bakom sig i flera varv. När vi sa till David att backa av så att han inte skulle köra på honom så var kommentaren mer ”Men han är så långsam, så han får ju flytta på sig”.

Davids top 3-placering gjorde att han dessutom fick gå på sin första presskonferens (men inte den sista...). Kvalresultatet var 9a och han kom direkt till semi till skillnad från dom övriga svenskarna som hamnade i 1/8 som bäst – Linus, Niclas, Coffe bla.

Semin startade bra men han lade sig på rygg när han skulle in och tanka vilket gjorde att han tappade placeringar och fick jaga som bara den. Slutresultatet blev en 22a plats och näst bästa junior. Juniortiteln var lite sur för Ellioot som vann den passerade David på sista varvet i finalen när han strulade till det.