tisdag 16 juni 2009

Racerapport från Göteborg, Marcus Lindner


Nordiska Mästerskapen 2009 avgjordes helgen 6-7/6 juni i Göteborg. Kyosho Sweden föraren Marcus Lindner var på plats med ambition att förbättra de senaste årens 3:e platser i 1:8 Track.

I kvalen var det Mikael Fransson, Martin Christensen(DK), Stefan Andersson, Adrian Berntsen och Marcus som hade en tuff fight. När kvalen var genomförda knep Mikael FranssonTQ platsen tätt följd av Martin Christensen. Mellan Stefan, Adrian och Marcus skiljde det endast 1,5 sekunder! Tyvärr missade Marcus direktkvalificeringen med 0,2 sekunder... Surt!

Istället för direktkvalad till final blev det till att kämpa sig genom semi finalen men det skulle väl gå bra, eller..... Men vad händer! Jo, under uppvärmningen inför semi finalstarten går en av CVD axlarna sönder! Vi fick begära 10 min. timout för att göra en snabb reparation. CVD:n byttes på tre minuter vilket får anses som snabbt. Eftersom vi begärt timeout fick vi starta sist i aktuell semi final men Marcus startade snabbt och var uppe på 5:e plats redan efter ½ varv. Vad händer då? Jo, blir påkörd vilket fick till följd att motorn började gå fett. Samtidigt började det att regna! In för snabbt byte till regndäck och justering av motorn. Ute på banan igen låg Marcus på 7:e plats men vi märkte ganska snart att M3:an gick bättre än övriga i det blöta underlaget och när det var ca 30 sekunder kvar hade Marcus kört upp sig till 1:a platsen vilket också blev resultatet i semifinalen!

Marcus startade på 5:e startposition i finalen. Starten gick bra och efter några varv låg Marcus på 3:e plats. Bilen gick riktigt bra och varvtiderna låg på samma nivå som Mikael Fransson som hade ledningen. Tyvärr visade åter vädret sig från sin sämsta sida.... alltså regn igen..... In för byte till regn däck. Vi bytte något tidigare än övriga men när alla hade gjort sina byten låg vi nu 1:a plats! Vi märkte dock snart att både Mikael Fransson och Bengt Andersson hade något bättre fart i det blöta underlaget och de passerade Marcus. Finalen tuffade på i ett långsamt tempo pga regnet och ställningen när målflaggan fälldes blev : Mikael Fransson, Bengt Andersson och Marcus Lindner. Ytterligare en 3:e plats!

På det hela taget är vi dock nöjda med tävlingen och bilen gick riktigt bra när banan var torr.

Marcus/Wolfgang Lindner